fredag 6. september 2013

Magic Carpets

Magic carpets
Undertittel: help could be in your own backyard
Steve Buscemi og Jackie Chan


Terence burke (buscemi) er en støpejernsarbeider i sluttfasen av arbeidskarrieren før pensjon.
Hans kropp er sliten og bærer preg av lange arbeidsdager og et hardt liv.
Terence finner derfor daglig en stor trøst i sin eneste og kjære datter Elina som kommer å besøker han flere ganger i uken som hans eneste nære familie.
Livet hans blir derfor svært håpløst dagen hans datter dør av en ukurerbar blodkreft.
Terence får problemer med å komme seg opp om morgenen for å fullføre de siste arbeidsdagene før pensjon og mister sine goder og vilkår i firmaet han har jobbet i så lenge.
Regningene bygger seg opp og de få pengene som er til gode ser ut til å gå kun til enda en flaske sprit for å drukne sorgen.

Hans merkelige kinesiske nabo Pal Tsu (chan) som alltid har vist omtanke og bekymring for terence sin helse blir alltid avfeid av Terence sin tradisjon med å holde fremmedfolk litt på avstand.
Men en dag terence blir liggende i deres bakgård etter litt for mye sprit og en skadet fot, plukker Pal Tsu han opp og får ledet han hjem til seg hvor han får lov å sove på sofaen.
Neste dag virker terence klar for å komme seg in i sin egen leilighet for å si hei til barskapet igjen, men da nøkkelen hans ikke lenger passer i døren og pappesker står stablet utenfor, går det opp for han at husleia er forlenget passert og gårdeier har kastet han på gata.
Terence tar kun med seg en spritflaske fra en av eskene på utsiden for å grave seg mer ned.
Mens han går sørgelig ned trappen blir han på ny invitert hjem til Pal Tsu, hvor han får tilbud om å bo inntil han får livet sitt på rett kjøl igjen.
Terence slenger seg på sofaen og slåkner med flaska i hånda.
Pal tar forsiktig vekk flaska og skyller ut i vasken.
Når terence våkner blir han rasende å forsøker å angripe Pal Tsu med den tomme spritflaska.

Pal som er en gammel wing tsun mester omvender alle hans forsøk med lekkre bevegelser og terence ender nok en gang på sofaen.
Terence våkner derfor ganske skamfull den neste dagen med dårlig samvittighet overfor den generøse naboen. 
Den ydmyke Pal bare avfeier hele hendelsen og byr terence på kinesisk te som et bedre alternativ til alkoholen.
Etter teen og en ærlig og åpen samtale om alt som har skjedd legger Pal ut den eneste husregelen terence må følge for å beholde sin sofaplass.
Han må følge Pal's østenske diett og livsstil.
Fra å stå opp fire om morgenen for å gjøre qi gong i parken og velledighetsarbeid for lokalmiljøet til meditasjon på taket til midt på natten.
Terence later til å ha vanskeligheter med ryggen som gjør at Pal går til anskaffelse av noen spesielle tepper de kan sitte på når de mediterer på taket.
De nye teppene fungerer så bra at de får kallenavnet "de magiske teppene" mellom de to.
Som de ler og spøker med. 
Etterhvert som terence finner en balanse i sitt liv slik han aldri før har opplevd, virker han til å finne roen rundt hans datters bortgang.
Den nye balansen transformerer terence til et helt nytt menneske med vital energi og glede for omverden. 
Terence kommer seg tilbake på den gamle jobben sin, men finner fort ut at han har vokst ut av rollen som støpejernsarbeider ettersom besøket på fabrikken virker som å gå i en tidsmaskin, som kun minner han om slitsomme dager og sure kollegaer.
Terence tar derfor komplett farvel med den stagnerte industrien til hans egen overraskelse og returnerer litt desorientert til sin gode venn og nabo.
Den lange turen hjem har gitt terence en ide.
 han vil starte en skole for de fattige og fortapte ungdommene i nabolaget med sin nye venn.
Det er dette de er laga for! 



Sendt fra min iPad

Sendt fra min iPad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar